Тренировките по Карате могат да бъдат много ползотворно и стимулиращо допълнение към вашия живот. Бойните изкуства са начин на живот с богата история и безкрайни ползи. Преди да започнете търсенето на най-добрата школа по карате за вас, отделете време, за да си зададете няколко въпроса.

Важно е да определите какви са целите ви, преди да изберете школа. Какво искате да постигнете с бойните изкуства? Самозащита? Фитнес? Развитие на характера? Отговорите на тези въпроси могат да ви помогнат да се ориентирате при избора на вашата идеална среда и клуб по карате.

Добрата школа

Добрият инструктор ще се заинтересува от вашите цели, ще ви помогне да се ориентирате и да вземете правилно решение. Добрата школа по Карате има инструктори с многогодишен опит. Попитайте кога и какво са направили за собственото си израстване и усъвършенстване. Нещата са динамични методиките се менят а все още има велики „майстори“ и „шампиони“, които смятат, че могат да работят по начин по който те са тренирали от преди 10, 20 и повече години. Добрите школи ще ви ориентират и предлагат пробна тренировка.

Каква тренировка

Спортен клуб Максима е специализиран в тренировките за деца. Ако търсите тренировки по карате, за подготовка в състезания и високо спортно майсторство може да не сме ви много от полза. Въпреки, че работим с най-добрите специалисти и треньори от Франция, Италия и Испания, първата ни цел при всеки е да постигнем дисциплина, желание за самоусъвършенстване и увереност за справяне в определени ситуации. Тренировките имат и възпитателен характер, който ги учи на постоянство и отговорност. Без тези качества, ние не допускаме деца на състезания или изпити. За повечето това е дори по-важно от техниката.

 

Пробна тренировка

Както беше споменато по-рано, много клубове по карате предлагат пробна тренировка. Добрите клубове обаче отделят време, за да направят ориентация и консултация. Това е процес, при който инструкторът се запознава с вашите цели и ползите, които искате да получите от тренировките, след което ви каже дали и с какво може да ви помогне. Обадете се на 0887 562 437 и вижте дали Спортен клуб Максима е клубът за вас.

Средата

Най-важната част от този процес е да се вземат предвид нагласите на треньора и децата. Положителното отношение означава всичко в тренировките. Бойните изкуства са за смирение, дисциплина и овладяване на основите. Намерете треньор, който ще ви помогне да растете и да създадете положителна среда за изграждането на вашия характер. Уроците, които ще научите от тренировките по карате, ще останат с вас цял живот.

Преди да изберете, къде да запишете детето си, вижте на какво ги учат!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *