Kарате е един от най-популярните спортове (2-ро място) за деца от всички възрасти. Но докато много деца го смятат за забавен начин да станат физически активни и да станат нинджи, родителите са склонни да мислят по-практично и да се чудят какво точно ще учат децата им на тренировки по карате…

Преди да се потопим в това, което родителите могат да очакват от детските тренировки по карате, е полезно да започнем с това, какво НЕ трябва да очакват. Родителите не трябва да очакват, че тренировките по карате е неконтролирана дейност, където децата се разяряват бурно и бият помежду си. Те също не трябва да очакват, че тренировките по карате функционират като форма на детегледачка или детска градина. И накрая, родителите не трябва да очакват, че тренировките по карате ще превърнат сладкото им дете в насилствен кошмар. С всичко казано до тук, няма как да разгледаме по-добре какво трябва да очакват родителите, когато запишат детето си на тренировки по карате.

Най-важното е, че родителите трябва да очакват, че ако детето им участва активно в тренировките, то ще научи ценни житейски умения в допълнение към физическите движения и самозащитата. Карате учи децата на самодисциплина, която ги следва във всяка друга област от живота им. Когато се научат как да концентрират физическата и умствената си енергия, за да се съсредоточат върху задачата, която имат, те не само ще се отличат сред връстниците си в класа, но ще използват тези умения за успех в училище и в други извънкласни дейности.

Какво още?

Карате също помага на децата да изграждат увереност и насърчава формирането на здравословни навици. Това означава, че децата не само се научават да се чувстват добре, но се научават да виждат ползата от партнирането и работата си с другите за постигане на обща цел.

Освен това, и може би най-очевидно, родителите могат да очакват децата им да получат подходяща за възрастта тренировка, която подобрява и изгражда физическото им здраве и ги насърчава да поддържат телата си здрави през цялото си детство и след това.

Къде?

В спортен клуб Максима знаем, че тренировката по карате е едно от най-добрите занимания за вашите деца и ние сме посветени да им помагаме да изграждат физически и умствени умения, които те ще използват във всяка област от живота. Ако се интересувате да научите повече за детските тренировки по карате, свържете се с нас още днес.

Преди да изберете, къде да запишете детето си, вижте на какво ги учат!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *