Защо децата, които тренират са по-добри ученици?

Обучението по карате дава на детето невероятно много ползи. То му дава умения , увереност и често му помага със самочувствието. Но знаете ли, че тренировките по карате могат да помогнат на детето ви да започне да се справя по-добре в училище? Карате помага за развитието на много умения, от които децата имат нужда.  Така че, ако детето ви изпитва трудност с училищната работа, може да се замислите и да го запишете за тренировки по карате…

      1. Строга дисциплина за добри резултати

Добър ученик е този, който  разбира, че в живота не може просто да прави, каквото си поиска, когато си поиска. Добрите ученици трябва да могат си напишат домашното, дори когато дават любимото им предаване по телевизията. За да получат добри оценки, те трябва да завършат домашното, да си научат уроците и да се подготвят за тестовете и за всичко това трябва да знаят, че си има точно определено време, когато трябва да го направят. Отличителният белег, необходими за постигането на всичко това е дисциплината. Тук Карате  тренировките помагат на-много за развитието на тази дисциплина и самоконтрол, характерен само в бойните изкуства.

      2. За да успеем, трябва да сме подготвени

Бенджамин Франклин казва “Като не се подготвяме, се готвим да се провалим “. Голяма част от академичния успех е свързан с подготовката и организацията . Карате учи децата , че те винаги трябва да бъдат подготвени за всякакви ситуации. Например, когато ще играят спаринг, те знаят, че трябва да останат в бойна позиция, така че да могат да реагират веднага и на време. Децата, които тренират използват тази черта и в училище.

     3. Добрите ученици трябва да могат да се съсредоточават

С всички възможности и средства за забавление, които са на разположение, днешните деца все по-трудно успяват да се съсредоточат за по-дълго време. Но, за да се справят със строгата подготовка на домашните, децата трябва да се научат как да слушат учителите и да не се разсейват от заобикалящата ги среда. Карате може да помогне на детето да развие тази много важна черта на характера – фокуса и концентрацията.

      4. Определянето и постигането на целите си е от решаващо значение за успеха

Успехът идва от постигането на серия от малки цели, които в крайна сметка завършват с изпълнението на по-големи цели. В училище, това може да означава приключване на домашно по-рано или подобряване на оценка. В карате, това означава преминаване на изпит и защита на по-висока степен (колан). Ако детето ви тренира карате, то се научава да се наслаждава на удовлетворението от постигането на целите и това го стимулира да търси възможности този успех да се възпроизведе в училище и у дома.

      5. Физическата активност изгражда когнитивните функции

Изследвания показват, че нивото на физическа активност оказва положително вличние върху развитието на когнитивните функции при децата в начална училищна възраст. Движението и играта при децата водят до подобряване на паметта им и повишаване на тяхното внимание и концентрация. В карате има много физическа активност, което помага за изграждане на когнитивните функции, както и  за подобряване на паметта. Карате може да бъде изключително полезен спорт за децата, който да им подпомогне в извършването на училищните задачи. Ако децата имат проблеми с училищната работа, карате може да им помогне да развият необходимите умения, за да се превърнат в отлични ученици.

Преди да изберете, къде да запишете детето си, вижте на какво ги учат!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *