Здравето и

Тренировки по Карате


Баланс между ума, тялото и духа!

Когато родителите чуят или искат да научат повече за тренировките по Карате, те често имат най-различни въпроси и притеснения. Много от тях се чудят дали участието в тренировките ще накара детето им да се бие или ще го направи по-агресивно. Докато други искат да знаят дали това ще ги разсейва от училищни или други отговорности.

Въпреки че отговорът и на двата въпроса е категорично „НЕ“, важно е да разгледаме нещата малко по-дълбоко за предимствата на тренировките за деца.

Вярвате или не, не всичко е в удaрите, ритниците и „боят“ един срещу друг. Става въпрос за намиране на баланс между ума, тялото и духа.

Бойните изкуства като Карате са създадени да развиват широк спектър от ползи за психичното здраве като самоконтрол и фокус, докато същевременно подобряват физическата сила, гъвкавостта и издръжливостта. Между физическите упражнения и емоционалните инструкции, научени в тренировките по Карате, вашето дете ще развие дълбоко разбиране на умения, които ще им помагат до края на живота им.

Освен ползите за здравето децата се научават как да се защитават, да се чувстват в безопасност, да се сприятеляват и да бъдат по-щастливи.

Нека разгледаме четири ползи за психичното здраве и четири ползи за физическото здраве, които вашето дете ще има от тренировките по Карате.

Душевно здраве

Развиването на увереността и обграждането с добри хора са два основни аспекта за поддържане на добро психично здраве. Изкуството на Карате поставя голям акцент върху това да успокоим ума си, да подобрим фокуса и да се насладим на пътя в изучаването на Карате.

Психично здраве

Четири ключови умения, на които учим децата, за да подобрим психичното им здраве:

   1. Дисциплина

Твърде често думата дисциплина се свързва с наказание. Но в действителност дисциплината трябва да бъде установена много преди да се наложи наказанието. Това е умението да установяваш самоконтрол, да поддържаш добри навици и силна волята да правиш това, което е правилно.

В нашите тренировки за деца, дисциплината не е за наказание или възмездие, а за преподаване и подготовка. Тренировката е предназначена да развие интелекта на децата да се справят по най-добрия начин в определени ситуации и сценарии.

Ползите за психичното здраве от тази тренировка и обучение се възвръщат в способността на детето да се научи на самодисциплина. Те ще могат да поддържат контрола върху емоциите си, да се противопоставят на негативните импулси и по-добре да управляват цялостното си поведение.

   2. Фокус

Също както един нож трябва да е остри, за да изпълни задачите си, умът на детето също трябва да остане остър, докато преминава през ежедневието на живота си. Тъй като технологиите все по-бързо и масово навлизат в нашия свят и отклоняват нашето внимание, жизненоважно е да могат да устоят и да се справят.

Последните статистически данни показват, че над 10% от децата между 4 и 17 години имат Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (ADHD). Изразява се през ранното детство посредством силно изразена импулсивност, хиперактивност и неспособност за самоконтрол и концентрация. Докато някои се обръщат към лекарства и консултации, други водят децата си в школи по бойни изкуства за помощ.

Чрез постоянна практика и многократни повтаряне децата, които тренират се научават как да изчистят ума си и да се съсредоточат върху една задача в даден момент. Тези основни, но мощни принципи надхвърлят нашата зала, оставайки с децата ви в класната им стая и дори в домашния им живот.

   3. Увереност

Поради продължаващите проблеми както на кибер тормоза, така и на физическия тормоз, много деца имат ниска самооценка и минимална увереност. Тези негативни чувства могат да бъдат катастрофални за младия ум, често водят до депресия, тревожност, гняв и вина.

Макар че мнозина може да не обмислят използването на бойни изкуства при проблеми с психичното здраве като тези, това е вероятно най-добрият начин да се повиши увереността на детето и да се подобри самочувствието им. Те вярват в себе си повече с всяко ново постижение и се чувстват по-уверени, когато тялото им влиза в по-добра форма.

Преди всичко те ще могат да общуват с други членове на клуба и да си създадат нови приятели. Тези социални аспекти ще дадат на детето ви повече увереност в способността му да разговаря и да общува с други хора.

   4. Уважение

Едно от първите неща, които се учат в тренировката по Карате, е изкуството на уважение. От поклона в началото до слушането на треньора, те се учат на важността от уважение и партньорство за да вървят нагоре.

От съществено значение е всяко дете да разбере, че всеки на земята е различен и да уважава тези различия. Когато се стремят да подобрят собствените си възможности ще постигнат драстично подобрение в живота си и ще имат по-добри взаимодействия с други хора.

Физическо здраве

Това, че сте здрави, прави по-лесно да се чувствате уверени и да се съсредоточите в училище или други важни аспекти от живота. Активният начин на живот означава повече енергия за справяне със задачите, които идват с ежедневната ни рутина. Ето четири ползи за физическото здраве, които вашето дете ще придобие от тренировките по Карате.

   1. Сила

Въпреки, че в Карате не се работи с тежести, упражненията, който правят, оказват огромно влияние върху силата и развитието на цялостната мускулатура. От тренировки със собственото тегло за сила и подобрена функция на сърдечно-съдовата система до повишена активност на имунната система, ползите за физическото здраве са несравними с всеки друг спорт.

Докато учениците подобряват техните стойки и изпълняват различни техники с крака и рице, те придобиват и силата в ръцете, краката и корема. Всяко упражнение концентрира множество мускулни групи наведнъж, и така тонизира всички части на тялото.

Многократните повторения водят до умора на мускулите, което след период на почивка води до увеличаване обема на силата и скоростта.

    2. Здравословно тегла

Последното национално проучване показва, че средно 30% от момичетата и 13% от момчетата у нас са със затлъстяване. Докато генетиката и метаболизмът играят частична роля в тези числа, едно нещо, с което всеки здравен специалист е съгласен, е значението на здравословната храна и активния начин на живот.

Вместо да се чудите как да ги ограничавате, защо не запишете децата си на тренировки по Карате, където те могат да придобият нови умения, да получат увереност и да участват в забавна, активна атмосфера?

Инструкторите по Карате са професионалисти, които позволяват на всеки ученик да върви със собствено темпо, като непрекъснато ги подтиква да постигне достатъчно, за да види резултати. Освен това на една тренировка по Карате могат да изгорят стотици калории за кратък период от време, което води до здравословно отслабване и по-добра физика.

   3. Издръжливост

Когато тренирате Карате, ще изпълнявате редица техники и комбинации с голяма интензивност и бързина за по-дълги периоди от време. Тези техники са предназначени да повишат издръжливостта, и да позволят на тялото ви да ги изпълнява добре за по-продължително време.

Докато децата тренират, цялото им тяло е ангажирано в упражнения, задействайки всички мускулни групи. Тези непрекъснати действия изграждат тяхната издръжливост и капацитет на белите дробове, като им дават сили да правят повече и повече.

За да развият по-голяма издръжливост, бойни изкуства използват подскоци, лицеви опори, и други кардио упражнения, които са предназначени да подобрят сърдечно-съдовата система и издръжливостта.

   4. Гъвкавост

Обърнете внимание на начина, по който седите или стоите в момента. Каква е стойката ви? Знаете ли, че лошата стойка може да доведе до болка във врата, мускулно напрежение, главоболие и много повече?

Един от най-добрите начини да подобрите позата си е чрез подобряване на вашата гъвкавост. Разтягането е изключително важно в бойните изкуства и при децата. То предотвратява наранявания, увеличава амплитудата на движение, както и подобрява общата ефективност и притока на кръв към мускулите. Тези упражнения ще имат и физическа полза за позата на вашето дете, избягвайки потенциални проблеми със здравето, които може да получи.

Преди да изберете, къде да запишете детето си, вижте на какво ги учат!

Всеки може да Опита!


Избери си зала

Запази си място

Ела на тренировка

Информация и Записване

ЗАПАЗВАНЕ НА МЯСТО И ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ НА: 0887 562 437 или 0888 207 623

Онлайн

Онлайн програма

за домашна самоподготовка

кв. Борово

34 ОУ “Стою Шишков”

ж.к. Борово, ул. Родопски извор 43

кв. Павлово

Студио за тренировки МАКСИМА

кв. Павлово, ул. “Проф. Иван Дуйчев” 16А (вход от към гърба на блока)

Най-добрите тренировки по карате за деца!

КОНТАКТИ

0887 562 437
0888 207 623
info@maximasport.com

© 2021 Всички права принадлежат на Спортен клуб Максима |  Правилник / Код на поведение

Book Your Free Session Now

Enter your email below and we'll contact you to arrange your free session

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Съжаляваме!!!

В момента нямаме свободни места

Ако имате желание да се запишете, може да се свържете с нас, за да ви обясним каква е процедурата за записване и прием на нови деца на тел.0887 562 437

Close

кв. Лагера

Тренировките се провеждат във физкултурния салон на 25 ОУ „Петър Берон“

1-ва Група – Деца до 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 18:30 до 19:30 часа

2-ра Група – Деца над 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 19:30 до 20:30 часа

Close

кв. Борово

Тренировките се провеждат във физкултурния салон на 34 ОУ „Стою Шишков“

1-ва Група – Деца до 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 18:30 до 19:30 часа

2-ра Група – Деца над 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 19:30 до 20:30 часа

Close

кв. Павлово

Тренировките се провеждат в студио за тренировки "МАКСИМА"

Понеделник/Сряда/Петък

– 1-ва Група от 16:00 до 17:00 часа

– 2-ра Група от 17:00 до 18:00 часа

– 3-та Група от 18:30 до 19:30 часа

– 4-та Група от 19:30 до 20:30 часа

Вторник/Четвъртък / Събота

– 1-ва Група от 09:00 до 10:00 часа / събота от 11:00

– 2-ра Група от 16:30 до 17:30 часа / събота от 12:00

– 3-та Група от 18:00 до 19:00 часа / събота от 11:00

– 4-та Група от 19:00 до 20:00 часа / събота от 13:00

Close