Училище и

Тренировки по Карате


Умения, от които децата имат нужда!

Обучението по карате дава на детето невероятно много ползи. То му дава умения , увереност и често му помага със самочувствието. Но знаете ли, че тренировките по Карате могат да помогнат на детето ви да започне да се справя по-добре в училище? Карате помага за развитието на много умения, от които децата имат нужда.  Така че, ако детето ви изпитва трудност с училищната работа, може да се замислите и да го запишете за тренировки по карате…

Строга дисциплина за добри резултати

Добър ученик е този, който  разбира, че в живота не може просто да прави, каквото си поиска, когато си поиска. Добрите ученици трябва да могат си напишат домашното, дори когато дават любимото им предаване по телевизията. За да получат добри оценки, те трябва да завършат домашното, да си научат уроците и да се подготвят за тестовете и за всичко това трябва да знаят, че си има точно определено време, когато трябва да го направят. Отличителният белег, необходими за постигането на всичко това е дисциплината. Тук Карате  тренировките помагат на-много за развитието на тази дисциплина и самоконтрол, характерен само в бойните изкуства.

За да успеем, трябва да сме подготвени!

Бенджамин Франклин казва “Като не се подготвяме, се готвим да се провалим “. Голяма част от академичния успех е свързан с подготовката и организацията . Карате учи децата , че те винаги трябва да бъдат подготвени за всякакви ситуации. Например, когато ще играят спаринг, те знаят, че трябва да останат в бойна позиция, така че да могат да реагират веднага и на време. Децата, които тренират използват тази черта и в училище.

Добрите ученици са съсредоточени

С всички възможности и средства за забавление, които са на разположение, днешните деца все по-трудно успяват да се съсредоточат за по-дълго време. Но, за да се справят със строгата подготовка на домашните, децата трябва да се научат как да слушат учителите и да не се разсейват от заобикалящата ги среда. Карате може да помогне на детето да развие тази много важна черта на характера – фокуса и концентрацията.

Определяне и постигане на цели

Успехът идва от постигането на серия от малки цели, които в крайна сметка завършват с изпълнението на по-големи цели. В училище, това може да означава приключване на домашно по-рано или подобряване на оценка. В карате, това означава преминаване на изпит и защита на по-висока степен (колан). Ако детето ви тренира Карате, то се научава да се наслаждава на удовлетворението от постигането на целите и това го стимулира да търси възможности този успех да се възпроизведе в училище и у дома.

Изгражда когнитивните функции

Изследвания показват, че нивото на физическа активност оказва положително вличние върху развитието на когнитивните функции при децата в начална училищна възраст. Движението и играта при децата водят до подобряване на паметта им и повишаване на тяхното внимание и концентрация. В Карате има много физическа активност, което помага за изграждане на когнитивните функции, както и  за подобряване на паметта. Карате може да бъде изключително полезен спорт за децата, който да им подпомогне в извършването на училищните задачи. Ако децата имат проблеми с училищната работа, Карате може да им помогне да развият необходимите умения, за да се превърнат в отлични ученици.

Преди да изберете, къде да запишете детето си, вижте на какво ги учат!

Всеки може да Опита!


Избери си зала

Запази си място

Ела на тренировка

Информация и Записване

ЗАПАЗВАНЕ НА МЯСТО И ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ НА: 0887 562 437 или 0888 207 623

Онлайн

Онлайн програма

за домашна самоподготовка

кв. Борово

34 ОУ “Стою Шишков”

ж.к. Борово, ул. Родопски извор 43

кв. Павлово

Студио за тренировки МАКСИМА

кв. Павлово, ул. “Проф. Иван Дуйчев” 16А (вход от към гърба на блока)

Най-добрите тренировки по карате за деца!

КОНТАКТИ

0887 562 437
0888 207 623
info@maximasport.com

© 2021 Всички права принадлежат на Спортен клуб Максима |  Правилник / Код на поведение

Book Your Free Session Now

Enter your email below and we'll contact you to arrange your free session

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Съжаляваме!!!

В момента нямаме свободни места

Ако имате желание да се запишете, може да се свържете с нас, за да ви обясним каква е процедурата за записване и прием на нови деца на тел.0887 562 437

Close

кв. Лагера

Тренировките се провеждат във физкултурния салон на 25 ОУ „Петър Берон“

1-ва Група – Деца до 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 18:30 до 19:30 часа

2-ра Група – Деца над 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 19:30 до 20:30 часа

Close

кв. Борово

Тренировките се провеждат във физкултурния салон на 34 ОУ „Стою Шишков“

1-ва Група – Деца до 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 18:30 до 19:30 часа

2-ра Група – Деца над 10 години

Понеделник/Сряда/Петък от 19:30 до 20:30 часа

Close

кв. Павлово

Тренировките се провеждат в студио за тренировки "МАКСИМА"

Понеделник/Сряда/Петък

– 1-ва Група от 16:00 до 17:00 часа

– 2-ра Група от 17:00 до 18:00 часа

– 3-та Група от 18:30 до 19:30 часа

– 4-та Група от 19:30 до 20:30 часа

Вторник/Четвъртък / Събота

– 1-ва Група от 09:00 до 10:00 часа / събота от 11:00

– 2-ра Група от 16:30 до 17:30 часа / събота от 12:00

– 3-та Група от 18:00 до 19:00 часа / събота от 11:00

– 4-та Група от 19:00 до 20:00 часа / събота от 13:00

Close